Sommerminner

Nok en gang var sommeren over. Høstregnet var i ferd med å vaske vekk alle rester etter varme og solfylte dager. Uterestaurantene var for lengst tomme, og måkeskrikene hadde stilnet. Hvor hadde alle utepilsene blitt av? Den iskalde hvitvinen som gjorde at det dugget på det litt for varme glasset? I det ene sekundet hadde det vært begynnelsen av juni, og i det andre var det slutten av august. Nok en gang hadde tiden flydd fra henne.

Hun stakk de bare føttene under dyna i et håp om å få tilbake varmen i dem. Ta på seg sokker var uaktuelt. Ikke ennå. Hun ville bare nyte følelsen av sommerkjolen mot den nakne huden litt til. Bare noen dager, en uke maks. Var det for mye å be om?

Den nedslitte neglelakken på tærne vitnet om timer med føttene begravd i sanden. Hun strøk hendene over huden på armene. De var blitt børstet myke av utallige bad i saltvannet og store mengder solkrem.

Brunfargen hadde allerede bleknet. Hun kunne se det godt da hun strakte seg etter tekoppen. Hun tok en slurk, men bare en liten en i frykt for å vaske vekk sommerens smaker.

Hun kunne ennå kjenne smaken av norske jordbær i munnen. Den søte saften som sildret ut av bærene i det hun satte tennene i dem. Følelsen av kjøttet som satte seg mellom tennene og hvordan hun måtte skjule de bak håndflaten da han fikk henne til å le med åpen munn, sånn at han ikke skulle se de røde bitene.

Han ja. Det beste med hele sommeren. Den brune huden mot den hvite t-skjorta. De glitrende øynene som lyste opp dagen selv om den ikke var blitt like fin og varm som de hadde håpet på. De myke leppene og varmen som hun kjente da tunga hans møtte hennes. Alle kyssene de hadde delt under den lyse sommernatthimmelen. Hans faste grep rundt den smale midjen hennes. Markblomstbuketten han hadde gitt henne var for lengst visnet, men den sto ennå i vasen i vinduskarmen.

De gode gamle sommerlåtene ljomet fremdeles ut av høyttalerne på den litt slitne CD-spilleren hennes. Noen nye hadde også fått plass blant dem. Alle minnet de om månedene som hadde vært, men det hjalp ikke. Sommeren var over. Det eneste som kunne lokke den tilbake var et nytt år.

I short text about the memories left after summer written by me. 

Advertisements

About Eveline Rosholt

Eveline Røsholt er utdannet journalist og markedsfører. Etter fire år i London er hun tilbake i Norge for å finne ut hva hun skal gjøre videre med livet sitt. Ellers er hun glad i vin, André Bjerke, menn i dress og Italia. Blogger på treasuresbyeveline.wordpress.com
This entry was posted in Everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s